Vrijwilligers aan het woord

Jaarlijks zetten zo’n 450 vrijwilligers zich in om er voor jong en oud  een geweldig Sinterklaasfeest van te maken.
En dat doen ze met heel veel toewijding en erg veel plezier.

Wie kunnen er beter vertellen hoe leuk en dankbaar werk het is om voor
Het Kasteel van Sinterklaas te werken dan onze vele vrijwilligers? Juist, niemand.
Vandaar dat we een aantal vrijwilligers hebben gevraagd naar hun ervaringen.
Waarschuwing vooraf: pas op voor het Sinterklaasvirus!

Louis Maas, Schoorsteenpiet: “Het is zóóóóóó leuk!”​

Schoorsteenpiet Luigi kijkt ieder jaar weer uit naar de maand november en december. Als hij samen met dochterpiet Desi, alle andere Pieten en natuurlijk Sinterklaas weer het kanaal van Helmond in komt gevaren, staat hij letterlijk te trappelen van plezier. “Dit is zóóóóóó leuk. Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen dit leuk vinden. Je zou gewoon eens mee moeten doen om het te ervaren. Pas alleen wel op voor het Pietenvirus.”

Ryan Bakermans, Steekje los: “Aanslag op de Sint. Ik schrok me wild!”

Ryan Bakermans (51) maakt al sinds 2012 met veel plezier onderdeel uit van de commissie Steekje Los. Toepasselijke naam, want dat is wat ze doen; herstelwerkzaamheden aan alle kostuums, maar ieder jaar staat er op het wensenlijstje ook iets nieuws dat gemaakt moet worden. Alle kostuums die gedragen worden door Sinterklaas en de Pieten zijn door de jaren heen zelf gemaakt.

‘Het is geen vrijwilligerswerk, het is een virus’

Het was 2010 toen Sjef Foolen (nu 75) voor het eerst een bezoek bracht aan Het Kasteel van Sinterklaas, met zijn kleinkind aan de hand. Beiden waren op slag betoverd door de toverkracht van het kasteel. Sjef meldde zich meteen aan als vrijwilliger en levert al elf jaar zijn bijdrage aan, wat hij noemt, het mooiste evenement van Helmond en omstreken.