Veelgestelde vragen

We ontvangen ieder jaar veel vragen, vooral van Facebookers.
We hebben de meest gestelde vragen hieronder verzameld en daar een antwoord bij geschreven.
Een V staat voor vraag en een A voor, je raadt het nooit, antwoord.
Lees ze aandachtig, want de kans bestaat dat je in het kasteel overhoord wordt.

Veelgestelde vragen over de kaartverkoop

Nee, dat is niet erg. We kunnen het helaas niet omzetten, maar een kindje kan ook met een volwassenkaartje naar binnen. 

Dat is helaas niet mogelijk. Je kon 3 voorkeursdagen en -tijdstippen aangeven. Wel belangrijk dat dit momenten waren waarop je kon. Je zou in je vriendenkring of onder een post van Het Kasteel van Sinterklaas op social media de vraag kunnen stellen of er iemand is die wil ruilen. 

Ja, tenzij de bewuste baby nog niet geboren is. We vragen alle bezoekers, van nul tot hondertwintig jaar, om een kleine vergoeding, zodat we nog lang door kunnen gaan met Het Kasteel van Sinterklaas, en baby’s die over twintig jaar geboren worden nog steeds op bezoek kunnen bij Sinterklaas (tegen betaling natuurlijk). En er is nóg een reden: in het kader van de veiligheid moeten we precies weten hoeveel mensen er precies in het kasteel zijn.

Je kunt die nu niet bestellen online, maar als je bij het kasteel bent kun je naar de Infobalie lopen, daar helpen ze je graag. 

Voor woensdag einde dag, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen. De laatste bestelling wordt meegenomen, de eerste wordt verwijderd. Na woensdag, dan is dat helaas niet meer mogelijk.
Wil je meer of minder kaarten? Dat kan! Je kunt uiterlijk de woensdag van die week, vóór middernacht, een nieuwe reservering plaatsen. Je eerdere reservering wordt daarmee overschreven; de laatste geldt en gaat mee de koker in!
Je krijgt één verzamelticket voor volwassenen en één voor kinderen.
Als je na de rondleiding in het kasteel de workshop wilt doen, dan kun je het beste een uur na einde tijdsblok kiezen voor de workshop. Voorbeeld: je hebt het tijdsblok van 13.00 – 14.00 uur voor de rondleiding in het kasteel. Afhankelijk van de drukte start je ergens in dat uur met de rondleiding van 45 minuten. Je kunt dan het beste de knuitselworkshop van 15.00 uur kiezen. Wil je voor de rondleiding de knutselworkshop doen, dan kun je kiezen voor het uur voor aanvang tijdsblok. Dus met het bovenstaande voorbeeld van 12.00 -13.00 uur. Je kunt dan daarna aansluiten in de rij voor de rondleiding door het kasteel.

Leuk dat je wilt komen. We hebben in de wandelgangen al gehoord dat meer mensen op visite willen komen, dus dat is gezellig! We werken met twee lotingsrondes; de eerste lotingsronde start op maandag 6 november. Je kunt op 6, 7 en 8 november kaarten bestellen via onze website. Op 9 november ontvang je een bericht als je bent ingeloot.  Op 13, 14 en 15 november start de tweede lotingsronde. Als je bent ingeloot, ontvang je op 16 november een bericht.

Door op 6, 7 en 8 november een reservering te plaatsen op www.hetkasteelvansinterklaas.nl. En vervolgens op zoek te gaan naar gelukssymbolen, zoals klavertjes vier, hagedissen en vlinders. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Nee. Kaarten zijn te betalen met iDeal, steekpenningen accepteren we (nog) niet. Wel zijn we met onze webbouwer in overleg of we deze optie kunnen toevoegen, maar dat zal op zijn vroegst pas in 2025 zijn.

Heb je ook in de map met ‘Ongewenste e-mail’ gekeken, in de volksmond ook wel de spam-map? Staat die daar niet in, dan kan het zijn dat jouw provider onze mailtjes tegenhoudt. Het zou verboden moeten worden 😉 Twijfel je, stuur dan een mailtje naar eticket@sinterklaasstadhelmond.nl

Alleen de gelukkigen die zijn ingeloot ontvangen een e-mail van ons. Heb je je spam-box gecontroleerd? Niets? Dan behoor je helaas niet tot de gelukkigen. Als dit de eerste lotingsronde was, dan maak je nog kans om kaarten te bemachtigen tijdens de tweede lotingsronde op 13, 14 en 15 november.

Dat weten we pas op zaterdag na 16.00 uur. Houd daarvoor deze website in de gaten.

Ja, bestellingen worden niet meegenomen naar de volgende ronde. Dit kan ook niet, want jouw voorkeurstijden zijn niet meer beschikbaar anders was je wel ingeloot. Houd zaterdag na 16.00 uur deze website in de gaten. Daar lees je of er nog kaarten zijn en of op de maandag daarna een nieuwe lotingsronde wordt opgestart.

Omdat we het niet nodig vinden om die optie in te bouwen. Veruit het grootste deel van onze bezoekers komt namelijk uit Helmond en omstreken. Slechts een héél klein deel van de bezoekers (Sint en pieten niet meegerekend) komt van ver buiten de regio. Buiten dat bezoeken de meeste Helmondse kinderen in groep 3 en/of 4 met school Het Kasteel van Sinterklaas.
Nee, we hebben er voor gekozen om een maximaal aantal kaarten van 6 aan te houden. We beseffen dat we het nooit helemaal goed kunnen doen voor iedereen. En dat geldt op dit moment voor grotere gezinnen met gelovige kinderen, al kom je die in deze tijd niet heel veel meer tegen. We hebben ook gekozen voor maximaal zes kaartjes om zo veel mogelijk gezinnen de kans te geven Het Kasteel van Sinterklaas te bezoeken.
Als je voor de rondleiding in het kasteel bijvoorbeeld het tijdsblok van 13.00 – 14.00 uur hebt, dan start je ergens in dat uur met de rondleiding van 45 minuten. Als je zorgt dat je een half uurtje voor aanvang tijdsblok er bent, dan kun je ook op tijd starten met de rondleiding. Je haalt dan de voorstelling van 14.30 uur. Vind je het te spannend of je dat haalt, dan pak je een voorstelling later. Er is meer dan voldoende te doen op het voorterrein.
Sinterklaas heeft enkel SchoorsteenPieten meegenomen uit Spanje.
Dat kan, maar het is niet waarschijnlijk. Je locatie (of afkomst) is namelijk geen criterium om te bepalen of je in aanmerking komt voor kaarten; het lot is dat wél. Je hoeft dus niet het adres op te geven van een vriend die, of familielid dat, in Helmond woont. Voor ons is iedereen gelijk!
Reken maar op een minuut of 45. Tenzij de Sint wat lang van stof is, dan kan het een minuut of wat langer duren.
Vroeger was alles beter. Om te zorgen dat mensen dat kunnen blijven zeggen, veranderen we alles.