Schoolreis

Geen sommen maken, maar pepernoten tellen!

Op doordeweekse ochtenden staan er vele schoolkinderen van groep 3 en 4 net als het paard van Sinterklaas te trappelen om het Kasteel te bezoeken. Ze leggen hun rekenboekjes even aan de kant en tellen in plaats daarvan de pepernoten die ze in de Bakkerij zorgvuldig rollen.

In het kasteel proberen we zo veel mogelijk scholen te ontvangen. Want hoe meer blije kinderen, hoe vrolijker Sinterklaas door het kasteel paradeert. Sinterklaas kijkt ernaar uit om ook dit jaar weer veel kinderen samen met hun juffen en meesters in de Pietenschool tegen te komen.

Kaartverkoop

 • Alle scholen kunnen zich vanaf maandag 25 september 2023 7.00 uur inschrijven. Wees er snel bij, want vol is vol!
 • Als je jouw school hebt ingeschreven, dan ontvang je op woensdag 11 oktober een bevestiging inclusief betaallink. 
 • Betaal de kaartjes uiterlijk vrijdag 20 oktober om 16.00 uur anders vervalt jullie reservering.


Contact

Vragen kun je mailen naar scholen@sinterklaasstadhelmond.nl

Veelgestelde vragen

De inschrijving start maandag 25 september 2023 a.s. vanaf 7.00 uur (tot vol = vol).

Nee, alle scholen mogen zich inschrijven. Wees er wel snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Nee, helaas. Deze leeftijdsgroepen vragen meer individuele begeleiding dan de organisatie kan bieden. Er is wel de mogelijkheid om in de ochtend een theatervoorstelling in de spiegeltent op het voorterrein te bezoeken. E-tickets hiervoor zijn vanaf 3 november 2023 te koop in onze webshop. Bezoek voor deze groepen valt onder eigen verantwoordelijkheid.

Een e-ticket kost € 4,00 per leerling. Dit is excl. € 0,32 servicekosten per ticket en transactiekosten. Deze bedragen moet je, via een iDeal-link die in het betaalverzoek staat, binnen 6 werkdagen betalen.

We leggen momenteel de laatste hand aan een nieuwe inschrijvingsportal. Begin september is deze klaar. Je kunt jouw school dan via die portal alvast registreren, zodat jullie gegevens bij ons bekend zijn. Vlak voordat het inschrijvingsmoment start, ontvang je een e-mail. In de portal kun je je op maandag 2 oktober 2023 vervolgens inschrijven voor een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas.

Ja, begin september ontvang je een e-mail op het bij ons bekende mailadres. In tegenstelling tot andere jaren moet je jullie school allereerst registreren. We hebben dit jaar namelijk een nieuwe portal en daarin moet iedere school zich opnieuw inschrijven. Als je dat hebt gedaan en jullie gegevens zijn bij ons bekend, dan ontvangen jullie eind september een mail dat de inschrijving op maandag 2 oktober start. 

 • Scholen die zich digitaal hebben ingeschreven ontvangen woensdag 11 oktober een definitieve bevestiging incl. betaalverzoek met de dag en bloktijd(en) van hun bezoek.
 • Als wij op vrijdag 20 oktober om 16.00 uur je betaling niet hebben ontvangen, komt de reservering te vervallen! Na betaling is je bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas definitief gereserveerd.
 • Het kan voorkomen dat wij niet alle scholen hebben kunnen inplannen vanwege de beschikbare capaciteit of omdat je school zich te laat heeft ingeschreven.
 • Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk aan de wensen tegemoet te komen en vragen je begrip indien dit onverhoopt niet te realiseren is.
 • In verband met de complexiteit van de planning kunnen mutaties niet worden gehonoreerd.

Nee, dat kan niet. Je kunt wel twee verhinderingsdagen opgeven. Wij doen onze uiterste best om hier rekening mee te houden.

De leerlingen worden geformeerd in groepjes van max. 32 leerlingen plus 2 leerkrachten/begeleiders. De chauffeurs mogen niet mee het kasteel binnen. Zij kunnen gebruikmaken van het overdekte horecapaviljoen bij Het Kasteel van Sinterklaas.

De rondleiding in Het Kasteel van Sinterklaas duurt ongeveer 45 minuten.

Het is van groot belang dat elke groep minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig is. Alle groepen van één school sluiten stipt elke 7 minuten achter elkaar aan.

Scholen worden ontvangen van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 1 december 2023. Op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 13.30 uur en woensdag en vrijdag tussen 9.30 en 12.30 uur. De laatste schoolgroep die naar binnen gaat, komt 45 minuten later naar buiten. Op maandag heeft Sinterklaas een rustdag en in het weekend ontvangt Sinterklaas geen scholen.

De firma Twin Tours BV biedt een speciaal arrangement voor groepsvervoer aan. In de ‘plaatsingsbrief/het betaalverzoek’ tref je een link aan waarmee je nadere informatie hierover kunt vinden en/of een offerte aan kunt vragen.

 • Rondom het kasteel is het niet mogelijk leerlingen af te zetten of op te halen. Wij verzoeken je dringend rekening te houden met de verkeersveiligheid.
 • Ouders en/of begeleiders kunnen de auto parkeren in de parkeergarage Boscotondo. Zij kunnen niet mee naar binnen. Op het Kasteelplein is een paviljoen ingericht waar warme dranken en snacks verkrijgbaar zijn alsmede een winkeltje met souvenirs.
 • Uiterlijk 15 minuten voor aanvangstijd van de eerste bloktijd, dien je je bij de hoofdingang te hebben aangemeld.
 • Sinterklaas wil graag elk kind met zijn eigen naam kunnen aanspreken, maar helaas laat zijn geheugen hem soms in de steek (hij is niet meer de jongste). Het is dan ook fijn als elk kind een kroontje of iets dergelijks draagt met zijn of haar voornaam erop!
 • Wij verzoeken je school vriendelijk maar ook dringend om onze tijdsplanning niet onder druk te zetten. Houd rekening met weersomstandigheden, wegomleidingen, parkeer- en wandeltijd naar het kasteel.
 • Het kasteel is niet toegankelijk met een rolstoel. Wil je tijdig aangeven wanneer een van de leerlingen in een rolstoel zit of moeilijk ter been is?
 • Roken en etenswaar zijn niet toegestaan.
 • Tijdens het bezoek alle mobiele telefoons graag uitschakelen of op stil zetten.
 • Tijdens het bezoek kunnen foto’s gemaakt worden voor publiciteitsdoeleinden. Indien je school hier moeite mee heeft, dan graag bij het bezoek bij de informatiebalie aangeven. Hiernaast staat het je vrij om te fotograferen.
 • Het is belangrijk dat leerlingen samen met de begeleiders als één groep bij elkaar blijven.
 • De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Alle kinderen ontvangen een zakje pepernoten en een appel of mandarijn aan het einde.
 • Je bezoek is alleen mogelijk door het enthousiasme en de inzet van talloze vrijwilligers.
 • Na jullie bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas ontvang je van ons een korte digitale enquête. Wij waarderen het zeer wanneer je deze in zou willen vullen en retourneren.