De kamers

We snappen dat je niet kunt wachten om het kasteel te betreden.
Wegwijspiet komt jullie ophalen bij de ingang van het kasteel.

De naam zegt het al: hij maakt jullie wegwijs in het kasteel.
Hij voert jullie in ongeveer 45 minuten langs zes magische kamers.

We verklappen niet alles, maar achter iedere deur is weer iets nieuws te beleven.

De postkamer

De mailige Postpiet zie je bijna niet zitten in de Postkamer. Tussen bergen tekeningen en verlanglijstjes doet hij zijn werk. Hij zorgt ervoor dat Sinterklaas alle mooie tekeningen en andere creaties te zien krijgt en dat de verlanglijstjes op de juiste plek terechtkomen.

De pietenzolder​

Pieten moeten natuurlijk ook op z’n tijd rusten, want met name de Schoorsteen- en Bakkerspieten hebben het al warm genoeg zonder burn-out. Hun nachtelijke siësta’s houden de pieten op de Pietenzolder. Van Pietje Verliefd tot Krabbedoelie: voor iedere piet is er een plekje in één van de vele stapelbedden. Kijk gerust je ogen uit, maar doe het een beetje zachtjes, uit piëteit voor slapende pieten.

De bakkerij

Help jij de Bakkerspieten mee met het maken van pepernoten? Ze moeten er zó veel maken dat ze wel een paar extra handjes kunnen gebruiken. De melige pieten hebben er zelfs een leuke toverspreuk bij. Graag wel een beetje doorwerken, want Sinterklaas wil nog wel eens bellen om te informeren of het een beetje lukt.

De pakjeskamer

Met open mond zul je in de Pakjeskamer rondlopen. Het wordt ook wel de schatkamer genoemd en dat is niet voor niets. Je zult vast cadeautjes tegenkomen die op jouw verlanglijstje staan. De pieten zorgen er in deze kamer voor dat alle cadeautjes netjes worden ingepakt. Misschien word jij ook wel ingepakt, door de magie van deze kamer …

De pietenschool

Ook Schoorsteenpieten gaan naar school. Onder leiding van Profpiet leren ze onder andere hoe ze over daken vol zonnepanelen moeten lopen en hoe ze door schoorstenen moeten klimmen zonder blaffende Bonzo’s te wekken. Maar ze leren ook lezen, zodat ze het juiste pakje in het juiste huis kunnen leggen.

De werkkamer van Sinterklaas

Zoals bijna iedereen in Helmond, is Sinterklaas in het kasteel natuurlijk altijd hard aan het werk. Waar kan hij dat beter dan in zijn werkkamer? Wegwijspiet laat jou deze speciale kamer graag zien. Grote kans dat de Sint zijn werk eventjes aan de kant schuift om een praatje met je te maken. Wat vandaag niet af komt, komt morgen wel.