Speciale dag

Natuurlijk zijn alle dagen in Het Kasteel van Sinterklaas bijzonder voor Sinterklaas,
maar 4 december heeft toch wel een heel speciaal plekje in zijn hart.

Op deze dag bezoeken speciale gasten Het Kasteel van Sinterklaas en passen de pieten hun tempo een beetje aan. Sinterklaas houdt deze dag namelijk vrij voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte.

Om ook voor hen een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas mogelijk te maken,
is er een aangepast programma dat wat rustiger verloopt en zijn er extra begeleiders,
zodat ook bijvoorbeeld mensen in een rolstoel de mooie ruimtes van het magische kasteel kunnen betreden. 

Deze dag staat geheel in het teken van genieten!

Wil jij er graag bij zijn op 4 december?

Binnenkort wordt op deze website bekend gemaakt wanneer de inschrijvingsperiode start voor de Speciale Dag.

Als je je al eens geregistreerd hebt, ontvang je na de zomer sowieso een mail met meer informatie over hoe je je kunt aanmelden. 

Veelgestelde vragen

Deze dag is speciaal gereserveerd voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte waardoor zij niet op de andere dagen het kasteel kunnen bezoeken. De Sint en zijn pieten kunnen dan extra tijd en aandacht aan deze bezoekers schenken.
Sint zou het fijn vinden als het hele gezin komt, zodat jullie na een bezoek thuis samen kunnen nagenieten van deze dag.
Jazeker, deze groepen zijn van harte welkom. Het is wel de bedoeling dat er voldoende begeleiding aanwezig is om te zorgen dat alle ruimtes goed bezocht kunnen worden. Per 14 personen met een beperking kunnen maximaal 7 begeleiders mee naar binnen.

Het kasteel met zijn eeuwenoude gangen en de vele trappen is helaas niet rolstoelvriendelijk. De organisatie zet alle zeilen bij om toch zoveel mogelijk rolstoel gebonden kinderen te ontvangen.

Per groep van maximaal 25 personen kan één rolstoel gebonden bezoeker mee. Om op de bovenverdieping te komen moet je met de lift. De afmeting van de lift is 80 centimeter breed en 130 centimeter diep. De rolstoel mag dus niet breder zijn dan 80 centimeter!

Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 50 minuten. Iedere 10 minuten bezoek je één van de 6 kamers in het kasteel. Als laatste kom je bij Sinterklaas, in zijn werkkamer.

Inclusief de parkeerprocedure neemt een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas ongeveer twee uur in beslag. Door alle bezoekers op tijd in te delen blijft de wachttijd beperkt tot 20 à 30 minuten. Schoorsteen Pieten brengen de wachtenden in de Sinterklaasstemming.

Een e-ticket kost € 4,00 per persoon. Dit is excl. € 0,32 servicekosten per ticket en € 0,35 transactiekosten (iDEAL) per bestelling. Deze bedragen moet j,e via een iDEAL–betaallink die in de bevestigingsbrief staat, binnen 6 dagen betalen.

Jazeker, we hebben jouw naam en e-mailadres in een databestand opgenomen. We sturen je een e-mail op het bij ons bekende mailadres en nodigen wij je uit om ook dit jaar weer bij de Sint op bezoek te komen. 

Meld je je dit jaar voor het eerst aan? Dan ontvang je na aanmelding via mail meer informatie over de inschrijvingstermijn.

Heb je Het Kasteel van Sinterklaas al eens bezocht? Dan ontvang je, zodra de inschrijving start, een mail met informatie over de inschrijvingstermijn.

  • Als je je hebt ingeschreven zodra de inschrijfperiode is gestart, ontvang je een definitieve bevestiging met de bloktijd(en) van jullie bezoek. Na deze bevestiging en betaling is jullie bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas definitief.
  • Het kan voorkomen dat wij niet iedereen hebben kunnen inplannen vanwege de beschikbare capaciteit of omdat er te laat is ingeschreven. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk aan de wensen tegemoet te komen en vragen begrip indien dit onverhoopt niet te realiseren is.
  • Als wij binnen 6 dagen na het versturen van de bevestiging en de betaalinstructie de betaling niet hebben ontvangen, dan komt de reservering helaas te vervallen!
  • In verband met de complexiteit van de planning kunnen mutaties niet worden gehonoreerd.

Ja, je kunt jouw voorkeur aangeven en wij doen onze uiterste best om hier rekening mee te houden.

Het is van groot belang dat je minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig bent. Alle groepen sluiten stipt elke 10 minuten achter elkaar aan.

Op het voorterrein aan de achterkant van de kassa kun je bezoekers afzetten/ophalen. Ouders en/of begeleiders kunnen de auto vervolgens parkeren in parkeergarage ‘Boscotondo’. Op het kasteelplein is een paviljoen ingericht waar warme dranken en snacks verkrijgbaar zijn en er is een winkeltje met souvenirs.

Goed om te weten voor jouw bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas

Wij verzoeken jullie vriendelijk om onze tijdsplanning niet onder druk te zetten. Houd rekening met weersomstandigheden, wegomleiding, parkeer- en wandeltijd naar het kasteel.
  • Roken en etenswaar zijn niet toegestaan.
  • Tijdens het bezoek alle mobiele telefoons s.v.p. uitschakelen.
  • Tijdens het bezoek kunnen foto’s gemaakt worden voor publiciteitsdoeleinden. Indien je hiermee moeite hebt, dan graag vóór het bezoek bij de informatiebalie aangeven. Hiernaast staat het u vrij om te fotograferen.
  • Het is belangrijk dat de bezoekers samen met de begeleiders als één groep bij elkaar blijven.

De rondleiding duurt 50 minuten. Alle kinderen ontvangen een zakje pepernoten en een appel of mandarijn aan het einde.

Jullie bezoek is feitelijk alleen mogelijk door het enthousiasme en de inzet van talloze vrijwilligers.

Met wie kan ik contact opnemen als ik nog een vraag heb?

Vragen kun je mailen naar vierdecember@sinterklaasstadhelmond.nl.