Speciale dag

Natuurlijk zijn alle dagen in Het Kasteel van Sinterklaas bijzonder voor Sinterklaas,
maar 4 december heeft toch wel een heel speciaal plekje in zijn hart.

Op deze dag bezoeken speciale gasten Het Kasteel van Sinterklaas en passen de pieten hun tempo een beetje aan. Sinterklaas houdt deze dag namelijk vrij voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte.

Om ook voor hen een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas mogelijk te maken,
is er een aangepast programma dat wat rustiger verloopt en zijn er extra begeleiders,
zodat ook bijvoorbeeld mensen in een rolstoel de mooie ruimtes van het magische kasteel kunnen betreden. 

Deze dag staat geheel in het teken van genieten!

Wil jij er graag bij zijn op 4 december?

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de Speciale Dag op 4 december. 

Kijk hieronder bij veelgestelde vragen voor meer informatie over deze dag.

Heb je een andere vraag, mail dan naar de organisatie van de Speciale Dag: vierdecember@sinterklaasstadhelmond.nl.

Werkwijze registratie en inschrijving 4 december

Eerst registreren, daarna inschrijven
De portal waarmee je je kunt registreren en inschrijven voor Het Kasteel van Sinterklaas is helemaal vernieuwd. Iedereen moet zich dus opnieuw registreren, ook als je in de oude portal al een account had.  Zie hieronder stap 1 en stap 2 ter verduidelijking.

Stap 1 > Registreren
Ga naar: mijn.sinterklaasstadhelmond.nl/inloggen en klik eerst op de button rechtsonder ‘registreren’. Zo maak je een account aan. Na het aanmaken van dat account ontvang je een bevestigingsmail met jouw inloggegevens.

Stap 2 > Inschrijven
Na het ontvangen van de bevestigingsmail ga je nogmaals naar: mijn.sinterklaasstadhelmond.nl/inloggen, maar nu klik je op de button linksonder ‘inloggen’. Na het inloggen met de gegevens uit de bevestigingsmail, log je in. Daarna kun je als individu of als groep inschrijven voor de speciale dag op 4 december.

Bevestiging
Zodra de planning rond is ontvangen jullie een e-mail met de bevestiging waarin de tijd staat aangegeven waarop jullie bezoek is ingepland. In die mail staat ook aangegeven hoe je kunt betalen. Zodra de betaling binnen is, is jouw aanmelding definitief. 

 

Veelgestelde vragen

Deze dag is speciaal gereserveerd voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte waardoor zij niet op de andere dagen het kasteel kunnen bezoeken. De Sint en zijn pieten kunnen dan extra tijd en aandacht aan deze bezoekers schenken.
Sint zou het fijn vinden als het hele gezin komt, zodat jullie na een bezoek thuis samen kunnen nagenieten van deze dag.
Jazeker, deze groepen zijn van harte welkom. Het is wel de bedoeling dat er voldoende begeleiding aanwezig is om te zorgen dat alle ruimtes goed bezocht kunnen worden. Per 14 personen met een beperking kunnen maximaal 7 begeleiders mee naar binnen.

Het kasteel met zijn smalle, eeuwenoude gangen en vele trappen is helaas niet zo rolstoelvriendelijk. Niettemin zet de organisatie alle zeilen bij om gasten in een rolstoel te ontvangen. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

 • Er kan per ronde maximaal één bezoeker in een rolstoel mee
 • De rolstoel mag niet groter zijn dan 80 x 100 cm.


Let op: de rolstoel afmetingen gelden inclusief inzittende. Als de rolstoel groter blijkt te zijn, past die helaas niet in de lift en kun je het kasteel niet in. Meet het dus even op voordat je naar het Kasteel komt, die verantwoordelijkheid ligt bij de begeleider(s).

Een bezoek aan het kasteel duurt, inclusief wachttijd en rondleiding, ongeveer 2 uur. Iedere 10 minuten bezoek je één van de 6 kamers in het kasteel. Als laatste kom je bij Sinterklaas, in zijn werkkamer. 

Door alle bezoekers op tijd in te delen blijft de wachttijd beperkt. SchoorsteenPieten brengen de wachtenden in de Sinterklaasstemming.

Een e-ticket kost € 4,00 per persoon. Dit is excl. € 0,32 servicekosten per ticket en € 0,35 transactiekosten (iDEAL) per bestelling. Deze bedragen moet j,e via een iDEAL–betaallink die in de bevestigingsbrief staat, binnen 6 dagen betalen.

De portal waarmee je je kunt registreren en inschrijven voor Het Kasteel van Sinterklaas is helemaal vernieuwd. De belangrijkste wijziging: het is overzichtelijker en makkelijker geworden. En zoals dat thuis moet, moet dat met een systeem ook; zo nu en dan moet je

 

 

 

 

even opruimen. We hebben dan ook geen gegevens overgenomen naar het nieuwe systeem. Iedereen moet zich dus opnieuw registreren, ook als je in de oude portal al een account had. Na het registreren ben je nog niet klaar; voor een bezoek aan het Kasteel dien je na registratie nog in te schrijven.

Je kunt je vanaf 9 oktober inschrijven, totdat de planning vol is. Zodra de planning vol is, is het online niet meer mogelijk om in te schrijven. Dus zorg dat je er snel bij bent! Registreren en inschrijven kan via deze link

 • Als je je hebt ingeschreven, ontvang je een standaard mail dat we jouw inschrijving hebben ontvangen.
 • Vervolgens ontvang je zodra de planning rond is een definitieve bevestiging met de bloktijd(en) van jullie bezoek. Na deze bevestiging en betaling is jullie bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas definitief.
 • Het kan voorkomen dat wij niet iedereen kunnen inplannen vanwege de beschikbare capaciteit of omdat er te laat is ingeschreven. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk aan de wensen tegemoet te komen en vragen begrip indien dit onverhoopt niet te realiseren is.
 • Als wij binnen 6 dagen na het versturen van de bevestiging en de betaalinstructie de betaling niet hebben ontvangen, dan komt de reservering helaas te vervallen!
 • In verband met de complexiteit van de planning kunnen mutaties niet worden gehonoreerd.

Ja, je kunt jouw voorkeur aangeven en wij doen onze uiterste best om hier rekening mee te houden. Wij vragen om begrip indien dit onverhoopt niet te realiseren is.

Het is van groot belang dat je minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig bent. Alle groepen sluiten stipt elke 10 minuten achter elkaar aan.

Bij de parkeerplaats de Parkweg (onder het Traverse viaduct) of de Kasteellaan kun je bezoekers afzetten en ophalen. Die parkeerplaatsen liggen aan het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas. Ouders en/of begeleiders kunnen de auto vervolgens parkeren in parkeergarage ‘Boscotondo’.

Op het voorterrein kun je bij de Smulwinkel gezellig zitten, mocht het zo zijn dat je moet wachten op een bezoeker. Daar zijn ook warme dranken en snacks te koop.

Goed om te weten voor jouw bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas

Wij verzoeken jullie vriendelijk om onze tijdsplanning niet onder druk te zetten. Houd rekening met weersomstandigheden, wegomleiding, parkeer- en wandeltijd naar het kasteel.
 • Roken en etenswaar zijn niet toegestaan.
 • Tijdens het bezoek alle mobiele telefoons s.v.p. uitschakelen.
 • Tijdens het bezoek kunnen foto’s gemaakt worden voor publiciteitsdoeleinden. Indien je hiermee moeite hebt, dan graag vóór het bezoek bij de informatiebalie aangeven. Hiernaast staat het u vrij om te fotograferen.
 • Het is belangrijk dat de bezoekers samen met de begeleiders als één groep bij elkaar blijven.

De rondleiding duurt op de speciale dag,  inclusief wachttijd en rondleiding,  ongeveer 2 uur. Alle bezoekers ontvangen een zakje pepernoten en een appel of mandarijn aan het einde.

Jullie bezoek is feitelijk alleen mogelijk door het enthousiasme en de inzet van talloze vrijwilligers.

Met wie kan ik contact opnemen als ik nog een vraag heb?

Vragen kun je mailen naar vierdecember@sinterklaasstadhelmond.nl.