Buiten

Een ritje in de draaimolen, op de foto met het paard van sinterklaas, dansen op de fijne platen van Hallokids Radio, op zoek naar chocoladeletters met een heuse puzzeltocht of naar een voorstelling in Het Theater van Sinterklaas?

Op het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas is van alles te beleven én het is gratis toegankelijk!
Ook als je geen bezoek brengt aan het Kasteel, ben je van harte welkom op het voorterrein. De pieten ontvangen je graag met hun dansjes en kunstjes.

Het Theater van Sinterklaas

Kom naar één van de vele voorstellingen in het Theater. Clown Frenky en Genesius staan voor jullie op de planken.

De Knutselclub van Sinterklaas

Ook dit jaar worden er weer diverse knutselworkshops gegeven! Iedere workshop is het weer een verrassing wat er geknutseld wordt.

De Smulwinkel van Sinterklaas

Even opwarmen en tegelijkertijd een hapje of een drankje te doen, dat kan in De Smulwinkel van Sinterklaas. Het winkeltje verkoopt cadeautjes, snoep en leuke souvenirs.

Niet duizelig worden!

Natuurlijk staat ook dit jaar de nostalgische carrousel op het voorterrein. Ga jij op het paard of in de auto?

Paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas houdt van wortels, appels en suikerklontjes (maar niet te veel want dan slaapt hij niet). Wat neem jij voor het trouwe paard van Sinterklaas mee?

Stap aan boord van de Sinterklaas Express!

Rijd mee met de Sinterklaas Express en ontdek alle mooie plekjes van Helmond – en dat zijn er nogal wat. Je vertrekt bij het station van Het Kasteel van Sinterklaas (op het voorterrein).

Dansen en swingen

Houd je van dansen en swingen? Dat komt goed uit, want wij ook! Op het voorterrein doen we dat ook graag. Hallokids Radio zorgt voor de leukste muziek en de heetste hits. Dans je ook mee?

Spelletjes

Oudhollandse spelletjes blijven leuk. Speel jij een potje levensgroot Vier op een rij met een van de pieten?

Of doe een heuse puzzeltocht: ga op zoek naar de verstopte chocoladeletters op het voorterrein. Pik de gratis puzzeltocht op bij de Smulwinkel of de Gasten-Informatie.