Sinterklaas is bijna in ons land!

Ja hoor, we kunnen aftellen. Nog maar 2 weken en dan komt Sinterklaas met zijn boot vol Pieten weer Helmond binnen. We kunnen niet wachten! Op zondag 13 november komt de stoomboot naar Helmond, ieder jaar weer een hele belevenis en een groot feest voor jong en oud. Sinterklaas hoopt jou daar te zien!

Op dit moment zijn Sinterklaas en zijn pieten nog volop aan het genieten van de Spaanse zon. Al moet er wel al een en ander gepakt worden, voor de reis naar Helmond. De pakken van de Pieten, alle mantels en mijters van Sinterklaas, de knuffels van de Pieten, lievelingskussens en, niet te vergeten, de cadeautjes natuurlijk! Oh en de Pieten moeten nog even op zangles, dat hoort er ook bij. Veel sporten ook, want ze moeten top fit zijn voor al die dansjes en liedjes tijdens het Sinterklaasfeest.

Dat begint al meteen bij aankomst op de stoomboot. Vanaf 12.30 uur gaan we los: feestduo Bart en Theo zorgen voor muziek, Tiktok-waardige dansjes en vooral heel veel gezelligheid. Onze burgemeester, groot fan van Sinterklaas (niet doorvertellen), ontvangt de Sint. Met de sleutel en wificode op zak mag hij wederom het Kasteel van Helmond t/m 4 december omdopen tot het Kasteel van Sinterklaas. Een welkom thuis voor de goede Sint en zijn Pieten. Lees hier alles over de intocht op zondag 13 november.

Wist je dat je vanaf 15 november, als het Kasteel van Sinterklaas officieel zijn deuren opent, ook lekker los kunt op het voorterrein? De dj’s Mayoni en Arnoud van Hallo Kids Radio draaien de leukste (Sinterklaas)liedjes en doen toffe spelletjes. Clown Frenky en Toneelgroep Genesius zorgen voor vermaak in het theater. Maak de mooiste Sinterklaas creaties bij de knutselclub, geniet van een hapje en een drankje in de smulwinkel en stap in de draaimolen. Breng een bezoekje aan het paard van Sinterklaas of maak een rondje door Helmond in de Sinterklaas Express! Extra leuk: het voorterrein is voor iedereen gratis te bezoeken. Bekijk hier alle activiteiten op het voorterrein.

cursor